• home
 • gîtes
 • in de omgeving
 • nieuws
 • in beeld
 • praktisch
 • Beschikbaarheid
 • contact
 • © Maison Hirondelles 2018

  In de omgeving

  Ontdek Cazedarnes

  Cazedarnes is een gemeente met 433 inwoners. Gelegen in het hart van de Languedoc, departement Hérault. Dit dorpje geniet van micro-klimaat tussen heuvels, valleien en vele wijnranken. Deze regio heeft voor iedereen wat te bieden: historische steden, wijndomeinen, kastelen, restaurants, musea, stranden, rivieren, ... Ook winkels. Deze regio heeft een natuurlijke pracht met uitgebreide wandel-en fietsroutes.

  Enkele mooie, eenvoudige of uitdagende momenten starten zodra je de parking verlaat.

  Minerve
  Voor de jongeren
  Mini Zoo Farm

  300 boerderijdieren, speels of pedagogisch, ritje op pony's, speeltuin, terrassen met snack, picnic

  bron: http://www.minifermezoo.fr/
  Voor de sportievelingen
  Rivier de Orb bij Réals in Cessenon

  Kajakken en kanoën, boottochten, watersporten, outdoor-activiteiten, zip-lijnen, boomklimmen, rotsklimmen, gegidste wandelingen

  bron: https://www.base-reals.com/
  Rambic

  Om sportuitrusting te huren voor buitensporten, mountainbikes

  bron: https://www.tripadvisor.be/Attraction_Review-g1425986-d12277074-Reviews-Rambic-Cessenon_sur_Orb_Herault_Occitanie.html
  Voor de wijnliefhebber
  Laurent Miquel in Cazal Viel

  De familie Miquel verbouwt al wijn in de Languedoc sinds het Ancien Régime. Sinds 1791 zorgt de familie voor het domein Cazal Viel dat voordien onderhouden werd door de monniken van de Abdij van Fontcaude. Gesitueerd in het hart van de Languedoc wordt gedurende de jaren enorm veel ervaring overgedragen aan de volgende generaties van onze familie, die kent het landgoed ondertussen door en door.
  ” We specialiseren ons in nobele druifsoorten als de Syrah en de Viorgnier, die het best zijn aangepast aan ons landgoed en die het karakter van de streek tot zijn recht laat komen. “

  bron: http://www.laurent-miquel.com/nl/
  Coöperatieve kelder in Cessenon

  Dans une région bénéficiant d'un micro-climat où jouxtent des terroirs de schistes donnant des vins fruités, souples et généreux et des terroirs argilo-calcaire propices aux vins corsés, longs et typés.

  La cave coopérative, créée en 1937 s'est développée au fil des ans et regroupe aujourd'hui 110 exploitations. Ici sont produits des vins rouge, rosé et blanc en IGP pays de Cessenon, IGP pays d'Oc, AOP Languedoc et AOP Saint-Chinian, offrant des saveurs aussi diverses que plaisantes que vous pouvez venir déguster à tout moment dans notre boutique vigneronne.

  bron: http://vignerons-cessenon.com/
  Voor historische liefhebbers
  Abbaye de Fontcaude

  Een historische abdij, met een kerk, een klooster, een museum, een oliemolen

  bron: http://www.abbaye-de-fontcaude.com/
  Kathedraal van Narbonne

  Bisdom Carcassonne en Narbonne Kathedraal van Narbonne (officieel:Cathédrale Saint-Just-et-Saint-Pasteur) is het prestigieuze bouwwerk in het centrum van de Zuid-Franse stad Narbonne, in het departement Aude.

  Met de bouw van de gotische kathedraal werd in 1272 begonnen, en met enige interrupties werd de bouw in de 14e eeuw gestopt. Het gebouw is een bouwruïne. Alleen het koor is voltooid en wordt als kerkgebouw gebruikt. Een gedeelte van het transept is aanwezig.

  bron: http://www.odeaanaude.eu/catalogaude2/cathedrale-saint-just-et-saint-pasteur-narbonne-p-328.html
  Het oude paleis van de aartsbisschoppen

  Het oude paleis van de aartsbisschoppen, die zich onderscheiden door verschillende torens (donjon Gilles Aycelin (einde van 13e - begin van de 14e eeuw), toren Saint Martial en van de Madeleine (13e eeuw)), omvat de "Palais Vieux" van romaanse oorsprong en het "Palais Neuf" in gotische stijl, aangepast in de 12e en 13e eeuw. Het herbergt sinds de 19e eeuw het stadhuis, het Museum van de Kunst (oude appartementen), het Archeologisch Museum (vleugel van het oude paleis). Het leunt op de eerste omheining van Narbonne en de tuin van de aartsbisschop strekt zich uit aan de achterkant.

  bron: http://www.narbonne-tourisme.com/organiser/a-voir-a-faire/118606-palais-des-archeveques
  Voor zee-liefhebbers
  De Middellandse Zee

  Op amper 35km, schitterend zonder meer! Valras Plage, Portiragnes Plage, Sérignon-Plage

  bron:
  Canal du midi

  Het Canal du Midi is een 250 km lang kanaal door Frankrijk tussen Toulouse en de Middellandse Zee. Het loopt door de regio Occitanie. Het kanaal begint in de gekanaliseerde Garonne (Canal de Garonne) bij Toulouse en mondt uit in het Étang de Thau nabij de vissersplaats Sète. Nabij Sallèles-d'Aude werd een korte aftakking van het kanaal gegraven naar de Aude, en vanaf daar het Canal de la Robine richting Narbonne en Port-la-Nouvelle aan de Middellandse Zee.

  bron:
  Grote steden
  Béziers (20km)

  Béziers is een stad in het zuiden van Frankrijk, in de Languedoc. De stad is een onder-prefectuur van het departement van de Hérault (nr 34). Ze telt ongeveer 70.000 inwoners. De inwoners worden respectievelijk Biterrois en Biterroises genoemd.

  bron: http://www.ville-beziers.fr/
  Narbonne (32km)

  Narbonne is een stad in het zuiden van Frankrijk, in het departement Aude. De stad ligt aan de kust van de Middellandse Zee en de rivier Aude, en telt ruim 50.000 inwoners.

  bron: http://www.narbonne-tourisme.com/
  Montpellier (90km)

  Montpellier is een Zuid-Franse stad, prefectuur van het departement Hérault en van de vroegere regio Languedoc-Roussillon. De stad ligt in een stedelijk gebied met 540.000 inwoners in 2009, daarvan is Montpellier de belangrijkste stad. Montpellier zelf heeft circa 255.000 inwoners, waarvan 55.000 studenten zijn.

  bron: http://www.montpellier-toerisme.nl/
  Barcelona (300km)

  Barcelona is de grootste stad van Catalonië. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunitat Autònoma) Catalonië en van de provincie Barcelona. De stad heeft 1.602.386 (2014) inwoners en een oppervlakte van 101,4 km².[1] In de metropool Barcelona (de stad en haar voorsteden) wonen 5.029.181 (2011) mensen. In Spanje telt alleen de hoofdstad Madrid meer inwoners.

  bron: https://www.tripadvisor.be/Tourism-g187497-Barcelona_Catalonia-Vacations.html
  Gerona (210km)

  Gerona is een stad en gemeente in de Spaanse autonome regio Catalonië. Het is de hoofdstad van de provincie Gerona en van de comarca Gironès.

  bron: https://www.tripadvisor.be/Tourism-g187499-Girona_Province_of_Girona_Catalonia-Vacations.html

  Welkom in onze gîtes.